34.000 mensen zonder legitimatie beboet

Legitimatie heb ik niet altijd bij me. Ik ben namelijk bang dat iemand mijn paspoort jat of dat ik hem kwijtraak (verstopt tussen schoolboeken, dan valt ie op de grond.. ofzo). Het lijkt erop dat ik van nu af aan mijn paspoort toch maar weer overal meenaartoe neem. Een boete van vijftig euro zie ik namelijk niet zo zitten. Uit de cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau blijkt dat vanaf 1 januari al 34.000 mensen zonder legitimatie zijn beboet. De woordvoerder van de hoofdcommissarissen benadrukt dat alle boetes ,,met reden” zijn opgelegd en niet volgden uit willekeurige controles. Hoewel ik niet denk dat ik binnenkort word aangehouden, weet je natuurlijk maar nooit (mijn fietslicht werkt bijvoorbeeld niet…). Procentueel gezien zijn het ook niet zo veel mensen die moeten betalen, maar je zult maar net pech hebben… Misschien ook handig voor als ik zomaar een keertje naar het casino wil een filmpje wil huren.

Lees ook:Weg met die plastic zakjes!
Lees ook:Geweigerd vanwege allergie voor curry
Lees ook:Achtervolging in plaats van alcoholcontrole
Lees ook:CJP deelt halve boeken uit
Lees ook:NS knapt wc’s in trein op

1 Reacties // Reageer

One thought on “34.000 mensen zonder legitimatie beboet

  1. Dj-Chris

    Ik weet het, het is al oud nieuws, maar ik kan het niet laten om een reactie te plaatsen voor Nederland’s belachelijkste regel. Een proffesionele crimineel heeft een vals paspoort, dus die heeft hier geen last van. De gewone burger is hiervan de dupe en de overheid loopt binnen. Geen enkele waardering voor. Er zijn zelfs al onschuldige jongeren een nacht de cel in gezet. Agenten die zich daar mee bezig houden…. Sterf!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>