Jongen mag in een rok naar school

Het is mooi weer, je vrouwelijke klasgenoten dragen rokken, maar jij mag geen korte broek dragen. Een 17 jarige Amerikaanse jongen uit New Jersey pikte dit niet en kwam in een rok naar school. Wat zijn school natuurlijk niet echt op prijs stelde…

Het reglement van de school in New Jersey verbiedt het dragen van korte broeken tussen 1 oktober en 15 april. Rokken en jurken zijn wel toegestaan. De jongen vond dat discriminatie. Uit protest was hij eerst in een soort klederdracht naar school gegaan, waarna hij naar huis gestuurd werd. Later droeg hij een rok. De directeur vertelde dat als hij nog een keer in een rok of rare kleding naar school zou komen, hij er vanaf geschopt zou worden.

Hij heeft geluk want een gesprek tussen zijn moeder en school hebben ervoor gezorgd dat hij weer rokken mag dragen. Hij is daar erg blij mee en is ook blij dat hij het korte broeken verbod onder de aandacht kon brengen.

Ik vind het onzin dat een jongen geen korte broek mag dragen. Wat is het probleem? Beter dan dat die jongen in een rok loopt toch? In oktober kan het toch nog warm zijn. Je moet gewoon kunnen dragen wat je wil.

Lees ook:Misverstand verbod op baggy broeken
Lees ook:School in Australie verbiedt spijkerbroek
Lees ook:Legging verboden op school Apeldoorn
Lees ook:Willen jongeren in baggy jeans seks!?
Lees ook:Jongeren vluchtten straat op in zomerse kleding

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Jongen mag in een rok naar school

 1. yasmina

  hoii

  ik vind het egt raar waarom mag hij geen rok dragen en waarom ook geen broek is mijn vraag van vandaag

    /   Reply  / 
 2. geert

  Hallo,
  Moet dit toch even kwijt hoor,ik draag al van mijn 5a6jaar heel graag een rok als jongen ,en draag dat nu (ben 38 jaar) nog altijd ook om buiten te gaan.
  Waarom mag een jongen of man geen rok dragen??het is per slot van rekening nog maar een kleine 40 jaar dat een vrouw een lange broek draagt,daarvoor was het ook taboe dat een vrouw een lange broek draagde.
  Ik vind het hoog tijd dat een rok voor de mannen ook wel mag hoor.

    /   Reply  / 
 3. Whiffifarnild

  This engine is ideal for 3/4 ton trucks where towing isn’t a concern.
  notebok ibm pc

    /   Reply  / 
 4. RokSterNL

  Ik vind ook dat jongens/mannen in de tijd waarin wij nu leven ook het recht hebben net als de dames om een rok aan te kunnen trekken.

  En alle vooroordelen over homo/travestiet moeten ook eens op de vuilnisbelt belanden. Alsof alle jongens/mannen die rokken willen dragen homo/travestiet zijn. Ik ken genoeg mannen die getrouwd zijn en zelfs kinderen hebben.

  Het wordt tijd dat wij mannen ook veel meer kledingkeuzevrijheid krijgen. Wat mij betreft hoeft het niet alleen maar bij rokken te blijven.

    /   Reply  / 
 5. ruud

  dames dragen al bij 50 jaar mannen kleren.
  ze dragen ze niet zoveel meer een rok of een jurk.
  als een man een rok wil dragen, word hij voor gek verklaard.
  het word nodig tijd dat een man ook een rok mag dragen.

    /   Reply  / 
 6. jan

  wtf jullie willen een ROK!! dragen kom op he laat je dan verbouwenofzo

    /   Reply  / 
 7. fr.

  antwoord op / geert op 5 maart 2007 om 12:46
  ik treed je volkomen bij geert. ik vind het zelfs enorm tof dat je het aandurft om zo de straat op te komen. ikzelf draag als het weer het toelaat, ook een korte jurk op mijn short. die jurk trekt meer op een lang T shirt, soms ook wel op een lange singlet.
  antwoord op / jan op 11 mei 2011 om 19:20
  en de vrouwen die zich een langebroek aanmeten of zelfs helemaal in een mannenpak heisen? moeten die zich ook laten ombouwen?
  en zoals / RokSterNL op 15 mei 2009 om 9:58 / zei,
  daar ben ik ook volkomen mee eens.
  zolang dat niet mag, dan vind ik dat jongens en mannen gediscrimineerd worden.

    /   Reply  / 
 8. Robert

  Ik ben zelf een jongen van 15, en ik draag ik graag jurken en rokken.
  Ik vind dit stukke fijner dan een broek, want jurken zijn lekker luchtig en een broek die gaat op een gegeven moment aan je been plakke omdat het zo warm is.
  Het slaat gewoon nergens op dat vrouwen alles mogen dragen en dat het dan normaal is, terwijl wanneer een man/jongen een jurk of rok aan trekt hij gelijk uitgescholden wordt.

    /   Reply  / 
 9. yo

  aight

    /   Reply  / 
 10. fr

  Heel veel respect voor jou,Robert. Ik persoonlijk vind dat, toen de vrouwen zich een lange broek (meestal van manlief) aanmaten, dat als reactie TOEN de mannen meteen een rok of kleedje van de vrouw moesten aantrekken.
  Dan hadden we nu in deze nieuwe mode, al veel verder gestaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>