Jongen ontsnapt uit jeugdinrichting tijdens verlof

Een 13-jarige jongen is gisteren tijdens zijn verlof ontsnapt uit de Groningse jeugdherinrichting Het Poortje. Zijn moeder was net bevallen van een dochtertje en de jongen kreeg toestemming om kennis te maken met zijn pasgeboren zusjes. Samen met twee begeleiders gingen ze naar het ziekenhuis in Winschoten, maar wist te ontsnappen.

De jongen is nog steeds voortvluchtig, maar heeft ondertussen wel contact gehad met zijn moeder. Na het bezoekje aan zijn moeder dachten de begeleiders de jongen een plezier te doen met een bezoek aan de McDonalds. Na het eten, toen het gezelschap naar een busje liep, ging het mis. De jongen kneep hem ertussenuit en de begeleiders kregen hem niet meer te pakken. De woordvoerder van de jeugdinrichting kwam met de geruststellende mededeling dat de jongen ongevaarlijk is.

Het Poortje is een justitiële jeugdinrichting voor gesloten opvang. Uit de inrichting ontsnapt ongeveer één keer per jaar een gevangene tijdens zijn verlof. Het is voor de eerste keer dit jaar dat er iemand uit Het Poortje ontsnapte.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>