Veel jongeren vinden Gay Pride ‘genante vertoning’

Foto: William Helsen (Flickr)

Half-ontblote bovenlijven, shakende heupen en swingende billen. Dat alles bedekt onder een laagje roze, ballonnen, feestelijke kostuums en boten. De Gay Pride. Veel jongeren denken dat dit festival de homo-emancipatie tegenwerkt. 2000 jongeren deden mee aan het onderzoek waarin het beeld dat de Gay Pride schetst werd onderzocht. 1600 van hen waren hetero, de overige 400 homo- of biseksueel.

Slechts veertig procent van de ondervraagde jongeren denkt dat het festijn wel goed is voor de homo-emancipatie. Bijna de helft van de heterogroep noemt het festival een “genante vertoning”. Een op de vijf jongeren vindt Nederland dan ook niet homovriendelijk.

Wat vind jij. Nederland homovriendelijk, ja of nee. En de Gay Pride: Genant? Of leuk?

Lees ook:Jongeren krijgen steeds meer een hekel aan homo’s
Lees ook:Homo’s hebben meer vertrouwen in ondernemerschap
Lees ook:Nu ook jongerenboot (16-)op Gay Pride
Lees ook:Acceptatie homojongeren blijft achter op middelbare scholen
Lees ook:Homo en gelovige tegelijk, kan dat?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Veel jongeren vinden Gay Pride ‘genante vertoning’

  1. kattekliek

    Als ik homo was, zou ik echt niet blij zijn met deze parade en de media-aandacht die het oplevert. De meeste homo’s willen volgens mij gewoon huisje-boompje-beestje en hebben helemaal geen behoefte aan dit soort extravagant gedoe.

      /   Reply  / 
  2. Niels

    Dus ik net mijn bami opwarmen in de magnetron, deed ik er jus overeen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>