Eentje kan toch wel?

“Eén biertje kan toch wel?” Veel jonge automobilisten kunnen maar moeilijk afstand doen van hun drank. Ondanks dat er nog gereden moet worden blijken weinig jongeren hun biertje of wijntje te kunnen laten staan. Vorig jaar stapte één op de twintig beginnende bestuurders met teveel drank op achter het stuur.

Beginnend bestuurder ben je vijf jaar. Voor deze automobilisten geldt een maximum promillage van 0.2 procent. Hoeveel je dan nog kunt drinken is moeilijk te zeggen omdat ieder lichaam anders reageert op alcohol. In ieder geval is het erg weinig.

Het zijn dan ook vaak de lichte drinkers die door de mand vallen. Dat ene biertje was dus net teveel. Onderzoek van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Openbaar Ministerie wijst wel uit dat het beter gaat dan vorig jaar. Het aantal beschonken jongeren in het verkeer is gedaald.

Lees ook:Alcohol is juist goed!
Lees ook:Geen alcohol voor Duitse rijdende jongeren
Lees ook:Alleen drankverkoop boven 21 jaar
Lees ook:Straf voor alcoholgebruik onder de 16 jaar prima?
Lees ook:De Nederlandse jongere is de zuipschuit van Europa!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>