Minder kinderbijslag voor Turken en Marokkanen

Foto: Irene Koster

Jongeren in Turkije en Marokko krijgen minder kinderbijslag. In plaats van een algemene uitkering wordt het bedrag in de toekomst aangepast op de welvaart van het land. Hoe minder kosten er nodig zijn voor het onderhoud van jongeren tot 18 jaar, hoe minder geld.

Iedere ouder die in Nederland premies betaalt, heeft recht op kinderbijslag. Per kwartaal wordt er een bedrag aan de ouders uitgekeerd om daarvan in de levensbehoeften van het kind te voldoen. De hoogte van de kinderbijslag is afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft nu plannen om niet alleen de leeftijd mee te laten spelen maar ook de onderhoudskosten buiten de Europese Unie. Niet in ieder land zijn de kosten voor het levensonderhoud namelijk gelijk. In landen als Turkije en Marokko is onderhoud goedkoper en dus is er voro deze landen minder geld beschikbaar.

De PVV, VVD en TON vinden de vermindering van de toeslag nog lang niet genoeg. Volgens hen mag de kinderbijslag daar helemaal worden stopgezet. Zij vrezen dat jonge meisjes met het geld van de kinderbijslag bewust buiten de Nederlandse samenleving worden gehouden.

Lees ook:Studeren in Scandinavië veel goedkoper dan in Nederland
Lees ook:Jongeren kunnen niet met geld omgaan
Lees ook:Ouders verantwoordelijk voor jouw daden
Lees ook:Jongeren willen best dokken voor online games en muziek
Lees ook:Voor jongeren ‘Gewoon Meer Loon!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>