Scholen krijgen eigen stagebureau

Wandelen met bejaarden, een weekje klanten helpen in een kledingwinkel of eten rondbrengen in een ziekenhuis. Een beetje scholier kent het wel, de maatschappelijke stage. Het Linde College en het AOC Terra in Wolvega krijgen van de gemeente een eigen stagebureau. Er wordt 15.000 euro geinvesteerd om leerlingen vanuit hun school een stage aan te kunnen bieden.

Een maatschappelijke stage heeft als doel jongeren dichter bij de maatschappij te betrekken. Zo doen de scholieren kennis op, leren zij betrokken en verantwoordelijk te zijn en zich in verschillende terreinen te oriënteren. Normaal gesproken worden deze stages geregeld met instellingen, maatschappelijke organisaties en sport- en vrijwilligersorganisaties. Beide scholen in Wolvega zetten zich af van dit plan en willen de stages lokaal regelen.

Beide scholen hebben al ervaring met een stagebureau voor beroepsgerichte stages.Voordat ook de maatschappelijke stages goed geregeld kunnen worden is uitbreiding en ontwikkeling noodzakelijk.

Wat heb jij gedaan als maatschappelijke stage en hoe vond je dat?

Foto: Sander Koenen (www.sanderkoenen.nl)

Lees ook:Maatschappelijke stage op Hyves
Lees ook:Stage bij de daklozen
Lees ook:Politiek wil maatschappelijke stage wegbezuinigingen
Lees ook:Jongerendebat Nieuwegein loopt uit op ruzie
Lees ook:Einde Stoutfonds nabij nu illegaal Kelvin stage mag lopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>