Geen vleugels, wel klachten

Of je er echt vleugels van krijgt weet nog niemand. Wetenschappelijk gezien zijn er namelijk nog maar weinig gevolgen bekend van het gebruik van energiedrankjes. Jongeren maakt het niet uit, de vloeibare energie is erg populair. Zo populair dat hulpverleners zich zorgen beginnen te maken over de grote inname van de cafeïnerijke drankjes.

De een staat er mee op, om even snel wakker te worden. De ander drinkt het ‘s nachts in de discotheek om de voetjes eens goed van de vloer te krijgen. Red Bull en al zijn andere energieke vriendjes van andere merken zijn intens populair. Hulpverleners zijn niet zo blij met deze trend. Zij vrezen dat kinderen en jongeren letterlijk alle kanten opvliegen van het spul.

De energiedrankjes hebben invloed op het gedrag van de jongeren. Jonge kinderen hebben moeite om in slaap te komen en worden onhandelbaar op school. Ook veroorzaken de drankjes hartkloppingen en verwarring.

Wanneer trek jij een blikje open?

Lees ook:Energiedrankjes werken niet; alleen nare bijwerkingen
Lees ook:Geen Red Bull onder de 18 in Tsjetsjenië
Lees ook:Red Bull wil dat Red Energy verdwijnt
Lees ook:Energydrink buiten de schooldeur?
Lees ook:Red Bull met cranberry, limoen en bosbessen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>