Steeds meer mensen kloppen op deur van de bijstand

Foto: Irene Koster

Geen werk, geen geld en in de toekomst weinig hoop op een baan. Veel mensen kregen de afgelopen tijd te maken met werkloosheid. Niet alleen volwassenen raakten hun baan kwijt, ook jongeren kwamen zonder te zitten. Een uitkering is je laatste kans op een paar centen. Zij hebben het dan ook een stuk drukker gekregen met geld uitdelen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet de bijstandcijfers zien. In juni dit jaar zaten 270.000 mensen in de bijstand. Dat zijn er ruim elfduizend meer dan een half jaar geleden. Vooral jongeren tot 25 jaar leven nu van een uitkering. Verwacht wordt dat de jeugdwerkloosheid doorzet en het aantal jongeren dat in de bijstand terecht komt stijgt.

Lees ook:Jongeren blijken wanbetalers
Lees ook:Uitkering jongeren stopgezet na afwezigheid ‘Pak je kans’
Lees ook:Niet gestudeerd, toch een baan
Lees ook:Afzien op een ‘prep camp’
Lees ook:Jongeren doen het goed op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>