Solozeiltocht Laura Dekker op de wachtlijst

Laura Dekker zal haar boottocht even moeten uitstellen. Haar plan om als eerste dertienjarige per boot de wereld rond te reizen houdt de gemoederen goed bezig. De vertrekdatum stond op 1 september. De rechter gooit roet in het eten en verbied haar voorlopig te vertrekken.

Ondanks dat het hele gezin Dekker ervan overtuigd is dat Laura de tweejarige reis aan kan, zal ze toch even haar schip aan wal moeten laten. Diverse instanties bemoeiden zich met de reisplannen, zelfs de tweede kamer heeft zich over de kwestie gebogen.

Momenteel staat Laura onder toezicht van jeugdzorg. De rechtbank is van mening dat een tocht van twee jaar schadelijk is voor de gezondheid van een dertienjarige. Voordat Laura het water op mag moet eerst worden bewezen dat zij de tocht wél aan kan. Een onafhankelijke jeugdpsychologe is aangewezen dat onderzoek te verrichten. 16 oktober moet het onderzoek rond zijn. Over twee maand bepaalt de rechter naar aanleiding van het onderzoek of Laura’s avontuur doorgaat.

Lees ook:Laura Dekker rondt wereldreis af; geen vermelding record
Lees ook:Laura vaart woensdag uit
Lees ook:13 jaar en de wereld rond op een zeilboot
Lees ook:Zeilmeisje vermist
Lees ook:Zeilmeisje Laura Dekker vertelt over soloreis rond de wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>