Meer jonge moslims ‘getrouwd’

Religieus, nog te jong om te trouwen maar toch de drang om met je partner samen te wonen en te slapen. Een lastig dilemma voor veel moslims en vaak komt het op wachten neer. Tegenwoordig is dat wachten niet meer nodig want als je nog niet écht wilt trouwen, dan kies je toch voor een nephuwelijk?

Eerst trouwen, dan pas seks en samenwonen. In veel religies is het niet toegestaan voor het huwelijk seks te hebben met je partner. Streng gelovige christenen en moslims moeten wachten tot de huwelijksnacht. Ook samenwonen is vaak nog niet toegestaan. Jonge moslims mogen de verhalen van seksueel actieve leeftijdsgenoten aanhoren terwijl ze zelf maagd moeten blijven tot ze voor de wet zijn getrouwd.

Niet iedere gelovige heeft daar zin in. De Universiteit in Leiden constateerde dat steeds meer jongeren voor een informeel huwelijk (nikah) kiezen. Het religieuze huwelijk is voor de familie een bevestiging dat de partners officieel bij elkaar horen. Voor de wet zijn ze nog niet getrouwd en dus is het ‘huwelijk’ gemakkelijk weer te verbreken. Het is het alternatief voor ongehuwd samenwonen.

Voor vrouwen pakt het soms naar uit. Vooral moslims die nog maar net in Nederland zijn aangekomen begrijpen niet altijd dat zij niet officieel getrouwd zijn. Wanneer zij ‘scheiden’ blijkt dat ze geen enkele rechten hebben.

Bron: Trouw

Lees ook:Radicale Nederlandse jongeren
Lees ook:Slipjes met tekst moeten hitsige jongeren weerhouden van seks
Lees ook:Meisje (7) trouwt met hond
Lees ook:15-jarige mag langer doorwerken
Lees ook:Baby trouwt hond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>