Ook jongeren platteland crimineel

“Op het platteland zie je dat niet”. Een vaak gehoorde zin wanneer de kranten weer eens berichten over de criminele jeugd in de steden. Stelen, brand stichten en gedragsproblemen zoals slaan zijn vaak orde van de dag. Degenen die ervan overtuigd zijn dat zulke dingen op het platteland niet gebeuren zullen hun woorden in moeten slikken. Onderzoek van het UMCG onder 2250 jongeren uit het Noorden wees uit dat de plattelandsjongeren net zo crimineel zijn als hun stedelijke leeftijdsgenoten. Jonge pubers die uit een achterstandsbuurt komen zijn nog een tikje erger, zij vertonen vaker gedragsproblemen dan pubers uit een welgestelde buurt.

Lees ook:Plattelandse drinkers gauw agressief
Lees ook:Jongeren loslaten zorgt voor crimineel gedrag
Lees ook:Tienerjongens nemen risico’s voor een knap koppie
Lees ook:Rokende jongeren zoeken elkaar op
Lees ook:Vijftien procent jongeren kampt met overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>