Honderd jongeren op straat door onveilig pand

Nietsvermoedend zit je op de bank tv te kijken met je medebewoners of misschien sta je net onder de douche de drukke dag van je af te spoelen wanneer plotseling de politie voor je deur staat en je verzoekt onmiddellijk je woning te verlaten. Zo’n scenario vond gisteren plaats in Utrecht waar bijna honderd studenten hun spullen bij elkaar moesten rapen en hun kamer gedag zwaaiden.

Al twee jaar diende het voormalige KPN-kantoorpand aan de Wilhelminalaan als studentenhuis. Ongeveer honderd jongeren vonden daar hun slaap- en leerplek. De brandweer constateerde enige tijd terug dat het huis zeer gevaarlijk was. De vluchtwegen waren geblokkeerd en de deuren en plafonds waren niet brandbestendig. Ook ontbraken de rookmelders. Dat terwijl veel van de bewoners hun maaltijden in elkaar flansten op campingstelletjes.

Al eerder had de brandweer de beheerder gevraagd aanpassingen te maken om het gebouw brandveilig te maken. Dat weigerde hij. Veel studenten vonden een slaapplek bij hun ouders of bij vrienden. Voor degenen zonder dak boven hun hoofd zocht de beheerder een plek voor de nacht. Het pand is inmiddels dichtgetimmerd.

Lees ook:ADV: Ludieke actie van de Brandwonden stichting
Lees ook:ADV: Grootste rookmelderalarm ooit
Lees ook:Geen kip vanavond
Lees ook:Gevaarlijke studentenhuizen
Lees ook:Tieners doen lugubere vondst tijdens paaseieren zoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>