Wiet heeft Nederlandse jongeren in zijn macht

Dat wiet nogal wat nare bijwerkingen heeft, blijkt de jeugd weinig te doen. Steeds meer jongeren zijn verslaafd aan de bekende drug. Maar liefst 370 Nederlandse jongeren zijn afgelopen jaar met een cannabisverslaving opgenomen in een verslavingkliniek. Vergeleken met het aantal opgenomen blowers in 2002 is dat ruim een verviervoudiging.

Ze zijn er vroeg bij. Veel jongeren beginnen al met blowen op hun dertiende. Verslaafd raken hoort erbij wanneer je veel gebruikt en het gaat nog sneller omdat tegenwoordig meer werkbare stof in de cannabis verwerkt zit dan vroeger. Het gevolg: fysieke problemen zoals geheugenverlies en angstaanvallen. Naast de lichamelijke bijwerkingen krijgen de jongeren ook problemen thuis, ze gaan niet meer naar school en slagen er vaak niet in binnen de regeltjes en buiten de handen van de politie te blijven.

De oplossing zoekt men nu vooral in genezing. In Nederland bevinden zich momenteel drie klinieken waar jongeren tegen hun cannabisverslaving kunnen vechten. Aangezien de groep verslaafden groeit moeten er dit jaar nog drie van dat soort klinieken bij komen.

Lees ook:Cannabis valkuil voor jongeren
Lees ook:Heel normaal: 12 jaar en verslaafd aan wiet
Lees ook:Jongeren vinden rookverbod okay
Lees ook:Politie heeft de handen vol aan jeugd
Lees ook:Bijbaantjes: wat mag wel en wat niet?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wiet heeft Nederlandse jongeren in zijn macht

 1. blower4life

  haha het is gewoon een hypocriete actie van de overheid om wat werkgelegenheid te creëren, alsof de jongeren die zogenaamd zoveel blowen anders niet hun heil in andere “geestverruimde” middelen zullen zoeken. toevallig blowen ze nu anders zouden ze waarschijnlijk als alcoholistjes worden opgenomen. er is bij sommige jongeren gewoon een probleem. en niet perse een blowprobleem

    /   Reply  / 
 2. youri

  Ik vindt gewoon dat het legaal moet worde.
  en die kankermensen die ertege zijn moete we verbanne uit ons land….!!

  WE MOETEN ER TROTS OP ZIJN EN NIET GAAN ZEIKE…

  Groetjes youri

    /   Reply  / 
 3. Sherlock

  zeer interessant, zeer interressant indeed.. van vind jij, dawson?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>