Creëer je eigen modekunstwerk!

Kleuren kiezen, knippen, knopen aannaaien, ritsen zetten en en kraagjes creëren. Klinkt als iets wat oma vroeger voor je deed als je weer een trui tekort kwam. Maar mode is meer dan een paar stofjes aan elkaar naaien. Ben jij tussen de 15 en 25 en zit jij thuis dagen achtereen achter de naaimachine om dat ene jurkje die je gister op de wc bedacht in elkaar te zetten? Dan moet je zeker meedoen met de mode-ontwerpwedstrijd in Museum Boijmans Van Beuningen!

Geen stoffen rokje of satijnen shirt. Bij deze ontwerpwedstrijd moet creatief worden nagedacht over een kledingstuk. Van 19 september tot en met 10 januari 2010 in in het museum Boijmans Van Beuningen de expositie “the Art of Fashion” te bewonderen.

Voor de opdracht laat je je inspireren door de tentoonstelling. Gebruik voor je ontwerp materialen die normaal gesproken niet bedoeld zijn om kleding mee te maken. Bijvoorbeeld een jurk van papier zoals Hussein Chayalan die maakte voor de expositie. Uiterlijk 23 november kun je je schets, tekening, foto of kledingstuk inleveren. Een jury zal uit alle ontwerpen tien winnaars uitkiezen die hun creatie in 3D mogen maken, op 10 januari zullen deze tijdens een speciale tentoonstelling te zijn in het museum.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd, de inzendingseisen, de workshops en de expositie op www.boijmans.nl onder het kopje ‘activiteiten’.


Lees ook:Muzikanten schrijf je in voor Art Rocks
Lees ook:Pixar: 25 Years of Animation in Amsterdam EXPO
Lees ook:Priscilla Knetemann opent Kantine De Dag
Lees ook:Waar zie je de allereerste tijdschriften?
Lees ook:Bond-girl Brit Ekland omringt door Aston Martins

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>