Kies techniek en red de economie!

Lassen, zagen, bouwen. Sommige jongens en enkele meisjes dromen er al van jongs af aan van. Helaas zijn dit er niet voldoende. Het technische vak is niet populair genoeg. Zoals het er nu uitziet komt Nederland binnenkort per jaar tienduizend bètastudenten tekort. Dat de economie hier flink onder te lijden heeft is een bijkomend naar verschijnsel. De HBO-raad en het Platform Bèta Techniek steken de koppen bij elkaar op zoek naar een plan om nieuwe studenten naar de techniekopleidingen te lokken.

Hans de Boer, voormalig voorzitter van MKB Nederland weet dat de jongeren hard nodig zijn. De hbo-gediplomeerden zijn goed in staat hun kennis in de praktijk te brengen. Ook zorgen zij voor vernieuwing, vooral in het midden- en kleinbedrijf. Vernieuwing zet de economie weer in gang. Goed voor het land dus! Al jaren is het ministerie van onderwijs bezig geld te pompen in het techniekproject. Niet voor niets, want scholieren afkomstig uit vmbo- en mbo-opleidingen lijken steeds vaker te kiezen voor techniek. Nog tienduizend te gaan!

Lees ook:Technische studie wint aan populariteit bij jongeren
Lees ook:Als economie aantrekt, gaan jongeren snel op banenjacht
Lees ook:Steeds meer bierdrinkers kiezen voor alcoholvrij bier
Lees ook:Jongeren willen gewoon niet werken
Lees ook:Scholen en roken, dat kan beter!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kies techniek en red de economie!

  1. bruin konthaar (vergeten te vegen)

    techniek is voor debielen, economie=geld

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>