Fast-food onweerstaanbaar voor jongeren

Je eerst helemaal vol eten in de snackbar en daarna hard sporten. Of ‘s middags heel bewust kiezen voor die gezonde bruine boterham om later op de avond de frituur maar weer eens aan te zetten. Het klinkt misschien raar maar veel Nederlanders hebben de gewoonte ons ongezonde eetgedrag te compenseren en andersom. Voor Nederlanders heel gewoon dus. Al zoekende naar een balans tussen gezond en niet gezond eten maken we soms onlogische keuzes. Voor jongeren blijkt fast-food een lastig punt. Het is gewoon te lekker om te laten staan. Synovate deed onderzoek naar de eetgewoontes in diverse landen. In Nederland blijkt driekwart van de bevolking goed op te letten wat ze naar binnen schuiven en zij proberen zo gezond mogelijk te leven. Ondanks dat heeft ruim zestig procent van de jongeren te maken met het probleem dat de hamburgers en frietjes gewoon onweerstaanbaar zijn. Vrouwen in een dipje hebben hetzelfde probleem. Voor bijna de helft van de ondervraagde vrouwen biedt het vette voedsel tijdelijk troost.

En jij? Kan jij een hamburger laten staan?

Lees ook:Griepgolf NU in Nederland
Lees ook:Jongeren in de strijd tegen de kilo’s
Lees ook:Eten in de klas
Lees ook:Wij shoppen minder dan vroeger
Lees ook:Paardenvlees op bord jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>