SportBillies: de extreemste sportdag ooit

Hardlopen met één been en zwemmen zonder armen. Dat mensen met een lichamelijke beperking niet kunnen sporten is natuurlijk een fabeltje. Joey de Loor (16) weet daar alles van. Daarom heeft hij voor alle gehandicapte jongeren die nog niet weten welke sport zij leuk vinden een sportdag georganiseerd. Zaterdag 24 oktober is het zover. Dan vindt in Arnhem zijn sportevenement SportBillies plaats. 

Van je handicap je kracht maken. Dat is het doel van deze sportdag. Ondanks hun beperkingen kunnen veel gehandicapte jongeren nog van alles doen. Waarom zouden zij dan niet kunnen genieten van sport? Sporten is altijd een uitdaging, dat maakt het voor iedereen gelijk. Op de sportdag zijn twintig verschillende sporten uit te proberen. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete sport ontdekken. Niet alleen voor de gehandicapte bezoekers een heus evenement maar ook de ouders, vrienden, broertjes en zusjes hoeven zich niet te vervelen. Want hoe gaat dat eigenlijk, rolstoelbasketbal?

Lees ook:Toch 30 minuten voetjes van de vloer
Lees ook:Wii’en in de LO-les
Lees ook:Krekel schieten met mond
Lees ook:Eerste sport- en spelcentrum voor gehandicapte kinderen in 2010
Lees ook:Dikke pubers bang voor sport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>