Krakers lossen leegstand containers persoonlijk op

Of het nou mag of niet, krakers laten zich niet tegenhouden. Gisteren bezetten studenten onder begeleiding van de actievoerders van het Studenten Kraakspreekuur (SKSU) drie van de 161 leegstaande containerwoningen in Amsterdam Zuid-Oost.

Schandalig vinden de actievoerders het, dat de woningbouwcorporatie De Key niets doet tegen de leegstand van de containers. Dat terwijl er onder studenten een ernstig gebrek is aan woonruimte. Sommigen belanden zelfs op straat door het gebrek aan woningen. Ruim 9.500 studenten in Amsterdam zijn op zoek naar een plekje voor zichzelf.

Van de in totaal duizend containerwoningen die horen bij het studentencomplex Wenckehof aan de Amsterdamse Wenckebachweg zijn er nu dus nog 158 vrij. De meeste zijn al bewonerloos sinds het begin van de zomer, de anderen al bijna een jaar. De huizen zelf zijn prima in orde en dus gewoon bewoonbaar. Momenteel houden de actievoerders het bij deze drie woningen maar mocht het te lang duren voordat er een oplossing komt tegen de leegstand, dan zorgen zij er voor dat ook in de andere huizen dakloze studenten komen te zitten.

Lees ook:Jongeren Jeugdzorg in containerwoningen
Lees ook:Meer woonruimte voor laagopgeleide Amsterdamse jongeren
Lees ook:Weinig inkomen, hoe vind je dan een woning?
Lees ook:Woningen voor jongeren in Amsterdam!
Lees ook:Amsterdamse studenten oververmoeid?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>