Studeren in Nederland populair onder buitenlandse studenten

Curaçao, Frankrijk of Spanje. Studeren in het buitenland is tegenwoordig heel normaal. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Misschien moeilijk voor te stellen dat er jongeren uit het buitenland zijn die hier willen studeren, toch gebeurt het steeds vaker dat studenten buiten de Europese Unie naar ons land komen om te leren.

Het aantal studenten dat naar Nederland kwam is vorig jaar met 3.5 procent gestegen. In 2008 kwamen zo’n 9800 studenten van buiten de EU naar ons land. Ook dit jaar wordt weer een stijging verwacht. Dit door veranderingen in het kabinetsbeleid. Een verblijfsvergunning voor aanstormende studenten uit het buitenland is gemakkelijker te verkrijgen dan eerst. Ook is er de optie om een jaar langer te blijven om een baan te vinden omdat er in sommige branches (bijvoorbeeld ICT) te weinig geschikt personeel is.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Wereldwijd studeren met Nederlandse studiefinanciering
Lees ook:Studeren in Scandinavië veel goedkoper dan in Nederland
Lees ook:Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen
Lees ook:Russische student komt vaker naar Nederland
Lees ook:Demonstratie tegen invoering leenstelsel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>