Stage lopen niet voor de nop

Stage lopen doe je niet voor niks. Dat vindt het merendeel van de jongeren die werden gevraagd naar hun stage-ervaring. Bijna driekwart van de jongeren (74,2%) vindt dat zij een stagevergoeding zouden moeten ontvangen. En als ze dan toch geld krijgen voor hun werk, dan is 345,06 euro het redelijkst.

Het aantal jongeren dat graag wat geld terugziet voor het geleverde werk is in vier jaar tijd met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van FNV Jong onder jongeren van 13 tot 26 jaar.

Over de stagebegeleiding vanuit school zijn vooral de middelbare en mbo-scholieren ontevreden. 82,4 procent geeft als cijfer een 6 min. Opvallend is dat allochtone jongeren het nog steeds een stuk zwaarder hebben bij het vinden van een stageplek. Ruim 10 procent is drie tot zes maanden op zoek naar een geschikte stage. Nog niet eens de helft van de autochtone jongeren doet er zo lang over (4,2%)

www.fnvjong.nl

Lees ook:Politiek wil maatschappelijke stage wegbezuinigingen
Lees ook:Jonge allochtonen worstelen op arbeidsmarkt
Lees ook:Maatschappelijke stage op Hyves
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Stage bij de daklozen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>