Groot onderzoek naar jeugdzorg in Noord-Nederland

Jeugdzorg. Veel mensen hebben er mee te maken. Niet alleen kinderen, maar ook ouders. Best belangrijk dus om te weten hoe de jeugdzorg precies werkt en welke invloed dat heeft op kinderen en hun familie.

Het UMC Groningen start daarom een groot onderzoek waarbij tweeduizend kinderen en hun ouders drie tot zeven jaar worden gevolgd. Het gaat hier om families die gebruik maken van jeugdzorg in Noord-Nederland. Verschillende onderdelen worden onder de loep genomen. Zo wordt er gelet op psychosociale problemen, de opvoedingssituatie en de geleverde zorg bij de families.

Het ziekenhuis ontvangt 1.5 miljoen euro om het project te financieren. De resultaten worden gebruikt voor een studie naar het functioneren van de jeugdzorg in Groningen.

Lees ook:Ouders stellen zich aan over problemen kids
Lees ook:Particuliere zorg van jongeren zit zonder toezicht
Lees ook:GGD doet groot onderzoek naar gezondheid jeugd
Lees ook:Een vijfde van Noord-Hollandse jongeren denkt aan zelfmoord
Lees ook:Eén loket voor alle problemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>