Yes-r nieuw gezicht van Taalkr8!

De Taalkr8!-dagen 2009/2010 knallen dit jaar de scholen binnen. Met rapper Yes-r als nieuw gezicht van Taalkr8! kan er weinig meer mis gaan. Op donderdag 19 november geeft hij op het Montaigne Lyceum in Den Haag het startsein.

Taal is overal om je heen. In bladen, op straat, in de winkels of in de sms’jes die je stuurt. Noem een plek en er is taal aanwezig en dat is maar goed ook want je hebt het hard nodig. Ondanks dat het soms best lastig is taal goed te begrijpen en te gebruiken is het wel zo handig om er op een juiste manier mee om te kunnen gaan. Taalkr8! van Stichting Lezen & Schrijven helpt jongeren op het vmbo taal beter te begrijpen. Door middel van workshops, op een leuke manier dus.

Yes-r is niet alleen de bekende persoon die achter de stichting staat. Ook hij gaat aan de bak. In zijn workshop `Schrijf het van je af`probeert hij scholieren enthousiast te maken voor taal. Ook roept hij jongeren op een song- of raptekst op te sturen die over taal gaat. De winnaars mogen met Yes-r de studio in om de rap op te nemen. Later zal die op Youtube terug te zien zijn.

Scholen kunnen zich vanaf 19 november opgeven om ook een Taalkr8!-dag te organiseren. De eerste 29 scholen krijgen een optreden en workshop van Yes-r cadeau. Meer informatie daarover vind je op Taalkr8.nl

Lees ook:Douwe Bob beloont mooiste Engelse woord met optreden
Lees ook:Tentamen in sms-taal
Lees ook:Flesje vullen in toilet vies; meer watertappunten op scholen
Lees ook:Kunstbende zoekt talent
Lees ook:Doe jij al mee aan schrijfwedstrijd Talent voor Taal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>