Jongeren zien huwelijk wel zitten

Rode rozen, een zwart pak en een witte jurk. Jongeren zien het helemaal zitten. Ondanks dat het aantal trouwerijen de eerste negen maanden van dit jaar is gedaald vergeleken met voorgaande jaren, blijkt dat driekwart van de jongeren een huwelijk in het verschiet hebben.

Misschien niet vandaag of morgen maar in de toekomst blinkt er volgens de cijfers van het CBS een mooie ring om de vingers van huidige jonge stellen. Als die ring nog even op zich laat wachten, dan verwachten de jongeren wel dat ze samen gaan wonen. Van de al samenwonende jongeren wil twee derde trouwen.

Tussen willen en doen blijkt nog wel een grote stap te zitten. Veel jongeren blijven het huwelijk voor zich uit schuiven. Volgens het CBS komt dit door de economische crisis. Blijkbaar liever nog een tijdje ongetrouwd door het leven, dan een pauperfeest. De groep ongetrouwde stellen neemt hierdoor toe. De helft van deze stellen krijgt het eerste kind al voordat ze in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Lees ook:Volle bak op universiteiten Nederland
Lees ook:Steeds meer werknemers stelen van hun baas
Lees ook:Meer jonge moslims ‘getrouwd’
Lees ook:Grieks Carnaval: ‘We doen het voor de kids’
Lees ook:Slipjes met tekst moeten hitsige jongeren weerhouden van seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>