Verkeersles voor overtreders

Foto: Irene Koster

Eén keer door rood fietsen kan gebeuren en ook in Nederland kom je daar vaak nog wel mee weg. Belgische jongeren tussen de 12 en 15 jaar die worden betrapt, komen er met een gecontroleerde waarschuwing vanaf. Ouders op de hoogte en verder fietsen maar. Maar doe je daar binnen een  jaar nog een keer wat fout in het verkeer dan is het tijd voor wat extra bijscholing in het verkeer. Dan ben je aan de beurt voor verkeersles.

De woensdagnamiddag wordt opgeofferd voor een herhaling van de verkeersregels. Ook kan de jeugd ervaringen en klachten met elkaar delen. Kom je niet opdagen of ga je voor een derde keer de fout in dan ben je verder van huis, dan komen je gegevens bij de jeugdrechtbank terecht.

Wat vind jij van zo’n regeling? Iets voor Nederland?

Lees ook:Ouders gescheiden, wat nu?
Lees ook:Schelden tijdens het sporten? Straks niet meer..
Lees ook:Het drink- en rookgedrag van Europese jongeren
Lees ook:Jongeren voor jongeren in het verkeer
Lees ook:Amsterdam pakt jonge schoffies aan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verkeersles voor overtreders

  1. michelle

    ik vind het on zin weet je

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>