Jongeren op elektrische scooters naar Kopenhagen

Afbeelding: www.theroadtocopenhagen.com

Kilometers afleggen zonder te tanken. Morgen gaan het gebeuren. Dan gaat The Road to Copenhagen van start.

Als je morgen toevallig naar Kopenhagen moet heb je wel een probleem. Waarschijnlijk zul je onderweg een heel aantal scooters voor bij zien komen. Driehonderd om precies te zijn. Niet zomaar scooters en niet zomaar een paar wilde mensen. De scooters zijn elektrisch en daarmee vragen de driehonderd deelnemende scholieren en studenten uit Nederland, Duitsland en Denemarken aandacht voor een duurzame wereld.

Morgen vertrekken de duurzame scooters met als doel om 15 december in Kopenhagen aan te komen. Daar zullen zij een manifest aanbieden aan een aantal wereldleiders van de VN Klimaatconferentie. Het manifest is geheel door de jongeren zelf bedacht. Daarin zetten zij wat voor hen belangrijk is.

Het is voor het eerst dat dit traject wordt afgelegd op elektrische scooters. De hele groep rijdt dan ook niet achter elkaar maar om de vijf dagen neemt een nieuw team van honderd man de andere groep over.

Meer informatie over het reisje vind je hier!

Lees ook:Ladingen flessenpost op strand voor Tweede Kamer
Lees ook:Jongen (18) steelt dertien scooters in één nacht
Lees ook:Jongeren roepen Tweede Kamer op tot duurzame educatie
Lees ook:Gameboy heeft hele speciale functies
Lees ook:Jongeren in de bres voor homo-diversiteit op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>