Veilig knallend het nieuwe jaar in!

De laatste maand van het jaar is weer begonnen. Dat betekent heel wat feesten in het vooruitzicht. Waaronder natuurlijk ook oud en nieuw. Oliebollen, appelflappen, nieuwjaarsrolletjes met slagroom, champagne, de beste wensen, goede voornemens en natuurlijk vuurwerk. 

Oud en nieuw! De tafel vol met lekkernijen, feest in de straat en zelfs je ouders zijn dronken. Buiten begint de feestvreugde pas echt want je vrienden beginnen massaal met het afsteken van vuurwerk. Dat vuurwerk afsteken niet zomaar een spelletje is weet je maar al te goed, net zoals iedereen.

Toch gebeuren ieder jaar weer ongelukken met vuurwerk. Om dat te voorkomen of in ieder geval zoveel mogelijk te beperken, start Halt Gelderland met een grote vuurwerkcampagne. Er is voorlichtingsmateriaal gemaakt voor ouders en leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste- en tweedejaars scholieren van het middelbaar onderwijs. Ook word er les gegeven op scholen om ervoor te zorgen dat jongeren veilig omgaan met vuurwerk.

Jongeren in de leeftijd 10 tot 14 jaar lopen namelijk het grootste risico op verwondingen door vuurwerk. Groepsdruk speelt rond deze leeftijd een grote rol en de gevolgen van hun gedrag zijn voor deze groep jongeren lastig in te schatten. Regels rondom vuurwerk zijn er natuurlijk niet voor niets. Vorig jaar maakte vuurwerk 790 slachtoffers. Daar wil jij dit jaar niet bij zitten toch?

Kijk voor meer informatie op haltrulez.nl!

Bron: Nieuwsblad DeBand.nl

Lees ook:Wanneer vuurwerk afsteken?
Lees ook:Vuurwerk: afsteken en regels
Lees ook:Vuurwerk eist eerste slachtoffers
Lees ook:Veertien jongeren aangehouden in Zwolle
Lees ook:Jongeren rijden massaal zwart

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Veilig knallend het nieuwe jaar in!

  1. Pingback: Vuurwerk eist eerste slachtoffers | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>