RIVM wil sigaretten zonder smaak

Als ik als niet-roker bij uitzondering eens een sigaret zou opsteken, maakt het niet uit welk merk ik kies. Wat mij betreft smaakt en ruikt alles hetzelfde. De echte kenner weet natuurlijk wel beter. 70 procent van de rokende jongeren kiest hun favoriete merk namelijk uit op de smaak van de sigaret.

Vooral de kunstmatig toegevoegde smaakstoffen doen het werk bij de keuze van een sigarettenmerk. Vanille, mint of andere smaakstoffen bepalen grotendeels de smaakbeleving van de sigaret. Het RIVM vindt dan ook dat deze toevoegingen beperkt moeten worden. Want wanneer een sigaret niet meer lekker is, houden jongeren vanzelf op met roken.

Of het helemaal gaat werken is nog maar de vraag want niet alleen de smaak bepaalt bij jongeren de sigaretkeuze. Ook de prijs en de verkrijgbaarheid speelt een rol.

Vooral nieuwsgierigheid en rokers in de omgeving zetten jongeren ertoe aan zelf ook eens een sigaretje op te steken. Wanneer de gewenning van het roken optreedt vinden jongeren het over het algemeen ontspannend om te roken en voelen ze zich lekker en voldaan na een peuk.

Bron: RIVM

Lees ook:Een op de tien jongeren is zware roker
Lees ook:Actie Tegengif: een half jaar schone longen
Lees ook:Papa’s vriend, jouw man?
Lees ook:Jongeren vinden Wii het coolste merk
Lees ook:Drugsgebruik onder jongeren neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>