Activering ov-chipkaart voor studenten uitgesteld

Na lang wikken, wegen en klooien met de gemakkelijk kraakbare chips op de ov-chipkaart gaat het dan eindelijk gebeuren. De ov-chipkaart voor studenten gaat binnenkort actief. Volgens de IB-groep zouden studenten tussen 16 december en 1 januari hun ov-chipkaart kunnen activeren. Helaas was dat iets te vroeg gejuicht.

Studenten moeten nog een maand langer wachten tot hun kaart het doet op de automaten. Uit onderzoek bleek dat er enorme wachtrijen zouden ontstaan wanneer alle studenten hun kaart tussen half december en 1 januari zouden activeren. Vandaar dat ze nog een maandje wachten. Studenten krijgen binnenkort opnieuw bericht met uitleg over de activering.

De studentenvakbond is er niet blij mee. Zij vrezen dat studenten die hun ov-jaarkaart nog niet hebben geactiveerd in januari problemen krijgen met het reizen.

Bron: Studenten.nl

Lees ook:Studenten moeten snel zijn met OV-chipkaart
Lees ook:Studenten krijgen extra tijd om ov-chipkaart te activeren
Lees ook:Prijs moet student overhalen ov-chipkaart snel op te laden
Lees ook:Uiterste deadline ov-chipkaart: 16 maart
Lees ook:Veel klachten over ov-chipkaart

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Activering ov-chipkaart voor studenten uitgesteld

 1. san

  Ik vind dit echt allemaal heel krom.. er word op de site van ovkaart niks gezegd over uitstel enzo. ik ben vanaf 16 december al bezig, teminste probeer vanaf toen al mijn bestelling op te halen, maar hier in breukelen staat dat die oplaad ding nog in onderhoud is. Ook al in Utrecht geprobeerd, maar daar staat er dat er niks opstaat. word er helemaal nerveus van. ook wisten mijn vriendinnnen/klasgenootjes en er niks vanaf dat wij tot 31 janu. de tijd hebben om hem nu op te halen? En wie geeft ons de zekerheid dat het dan WEL kan?!

    /   Reply  / 
  1. mariska

   kijk naar de dichtsbijzijnde albert hein mijn ervaring is dat het alleen daar geactiveerd kan worden. ook ik kwam er achter dat die sites niet altijd helpen bij de hz (naast mijn school) staat ook zown ding maar die dee het niet

     /   Reply  / 
 2. 070

  hoe moet je ov chipkaart activeren als je hem al hebt?

    /   Reply  / 
 3. Anj

  Ik heb mijn OV-chipkaart opgestuurd gekregen en al een paar maanden gebruikt. Vandaag de eerste dag na jaarwisseling heb ik opeens problemen met reizen. De conductrice gaf aan dat ik mijn OV-chipkaart nog moest activeren, terwijl deze al geactiveerd was en ik geen bericht heb ontvangen dat dit opnieuw moet gebeuren na de jaarwisseling.
  Ik heb recht op gratis OV, maar als ik morgen naar school wil, moet ik of betalen of zwart de trein in, gezien de site offline staat en ik mijn kaart niet eens kan activeren. Belachelijk geregeld allemaal!!!!

    /   Reply  / 
 4. Dennis

  Er werd mij verteld door een conducteur dat ik de OV chip kaart kan activeren bij de automaten. Ik heb het geprobeerd maar lukte niet.

  Ik heb op internet gekeken maar daar staat informatie waar ik wat aan heb. Hoe kan het zijn dat de mensheid naar de maan kan reizen maar niet een stappen plan op een website kan zetten hoe je de kaart activeert? ik wordt hier dood ziek van, heb je straks kans dat je een boete krijgt for fuck sake. er moeten hier koppen gaan rollen!

    /   Reply  / 
  1. mariska

   het is niet duidelijk allemaal indd. bij de trein kan je hem niet opwaarderen als er geen appart apparaat voor staat (schijnt wel op sommige plaatsen te staan) dan moet je naar de albert hein (allemaal krom hoor naar een super om zulke dingen te regelen)

     /   Reply  / 
 5. joy

  Ik vind het hele idee van een OV chipkaart ronduit belachelijk!

  Doordat je in en uit moet chippen bij elke reis, duurt het veel langer voor iedereen eindelijk in die bus zit.
  En wie controleert dat je je geld na het uitchecken daadwerkelijk weer terug gestort krijgt??

  Ik las trouwens dat de ingangsdatum van 1 februari ( weer ) een maand verplaatst is, dus dat het nu vanaf 1 maart ingaat.
  Weet iemand hier iets van??

    /   Reply  / 
 6. Jay

  ja de deadline van 1 febuari was niet haalbaar, dus is het weer opgeschoven.

  Die stomme apparaten zijn overbelast, en bij de meeste mislukt de activering gewoon.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>