Eerstgeborene slimmer maar wantrouwiger

Foto: Privébezit

Ben jij de eerste, de laatste of een sandwichkind? Niet belangrijk voor jou misschien maar het lijkt wel wat te zeggen over je kwaliteiten in het leven. Het blijkt namelijk dat de oudste uit het gezin vaak slimmer is dat de kinderen die na hem of haar komen. Eerstgeborenen zijn de toekomstige leidinggevenden al zijn ze vaak minder goed in samenwerken en wantrouwen ze anderen sneller.

Frans onderzoek bij 510 studenten toonde de bovenstaande conclusie aan. De jongeren werden getest door middel van een geldspelletje. Iedere deelnemer kreeg een bepaald bedrag dat zij vervolgens moesten verdelen onder anderen. Daarna zou het verdrievoudigd worden. De eerstgeborenen bleken 25 procent minder weg te geven dan de jongste en middelste kinderen.

Aandacht van de ouders is waarschijnlijk een factor die meespeelt in het karakterverschil. Aanvankelijk ontvangt het eerste kind namelijk alle aandacht. Naarmate er meer kinderen komen moet deze worden verdeeld waardoor de oudste kinderen wantrouwiger worden naar anderen toe.

Bron: Vrouwblog.nl

Lees ook:Voor de mooiste studentes moet je naar Groningen
Lees ook:Leerling uit rijker gezin doet vaker stapje terug
Lees ook:Website tegen irritante, misleidende Jamba-reclames
Lees ook:Oogproblemen: drie op de tien kinderen heeft er last van
Lees ook:Herstel voor jeugdige oorlogsslachtoffers lastig te verkrijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>