Lenende jongeren link bezig

Foto: Irene Koster

Dat ene blitse vestje en die vette oorbellen passen echt perfect bij je schitterende kerstoutfit. Eén probleempje. Je bankrekening staat op nul. Teleurgesteld loop je weer naar de uitgang van de winkel, tot je vriendin roept: ‘zal ik even voorschieten?’ Kan geen kwaad toch?

Als iemand even iets voorschiet gaat dat vaak om een onschuldig bedrag. Toch ben je bezig geld uit te geven dat je niet hebt. Een vorm van lenen dus. Juist daar moeten jongeren voor uitkijken, waarschuwt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. Want wanneer je eenmaal begint met lenen leg je de lat steeds lager. Voor het weet zit je tot je nek toe in de schulden. Bij vrienden, ouders, kennissen of zelfs banken.

Het blijkt dat vier op de tien jongeren regelmatig geld lenen bij bekenden. Ondanks dat je op die manier weer even wat te besteden hebt, geeft het geen fijn gevoel. Acht van de tien jongeren maakt zich namelijk zorgen over hun schulden.

En jij? Leen jij geld en waarvoor dan?

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Lespakket voor jongeren met schulden
Lees ook:Student betaalt zich blauw aan krediet bij bank
Lees ook:Engelse studenten hebben het zwaar
Lees ook:Geldnood? Daar praten we niet over.
Lees ook:Jonge Vlamingen bezorgd om pensioen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lenende jongeren link bezig

  1. Jan

    Lenen is het slechtste wat je kan doen. Heb ik al van kleins af aan geleerd. Je raakt er alleen maar meer door in de problemen.

    Om je budget te vergroten kan je dit op de bank zetten of gaan beleggen/handelen. Dit laatste is natuurlijk een stuk risicovoller, maar als je het geld hebt, kan je het zeker proberen. Op mijn site ben ik bezig om daytraden uit te leggen. Het is een leuke bezigheid waarvoor je in economie geïnteresseerd moet zijn, en het kan je leuk geld opleveren. Als jullie geïnteresseerd zijn, neem dan een kijkje op mijn website.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>