Groningse jeugd drinkt minder, weegt meer

Het lijkt de goede kant op te gaan met het alcoholgebruik van jongeren in Groningen. De jeugd begint op latere leeftijd met drinken en neemt ook minder glazen dan vier jaar terug, blijkt uit de Jeugdgezondheidsenquête van GGD Groningen. Er is alleen wel één probleempje bijgekomen…

Elke vier jaar wordt de Jeugdgezondheidsenquête gehouden onder een groot aantal leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs in de provincie Groningen. De ontwikkeling van jongeren wordt zo nauwkeurig in de gaten gehouden.

Nu blijkt dat jongeren onder de 16 jaar minder drinken dan voorheen. Een flinke vooruitgang dus. Toch zijn daar alle problemen niet mee opgelost. Veel jongeren hebben namelijk last van overgewicht. Te weinig beweging en ongezonde voeding zorgt ervoor dat de jongeren veel te zwaar zijn. De jeugd zelf is zich overigens niet zo bewust van het probleem.

Het opleidingsniveau van jongeren zorgt ook voor een aantal verschillen op gezondheidsgebied. Zo blijken lager opgeleide jongeren ongezonder te leven. Voornamelijk het aantal rokers ligt bij deze groep vele malen hoger dan de hoger geschoolde leeftijdsgenoten.

Bron: Groninger Gezinsbode

Lees ook:Jong, werkloos en amper kans op een baan
Lees ook:Apeldoornse jeugd drinkt een stuk minder
Lees ook:Alcohol scoren een makkie voor minderjarige jongeren
Lees ook:Wij shoppen minder dan vroeger
Lees ook:Jongeren lijnen voor de nop

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Groningse jeugd drinkt minder, weegt meer

  1. Pingback: Groninger jeugd houdt langer de broek aan | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>