Rijexamens afgelast

Autorijden in deze weersomstandigheden is al geen pretje. Moet je nagaan dat je rijexamen moet doen! Trillend en zwetend achter het stuur met naast je een streng kijkende examinator en dan ook nog eens een auto die slingerend over het wegdek slipt. Niet ideaal, vindt ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Nog nooit eerder werden er zoveel rijexamens afgelast.

Sinds december zijn er inmiddels zo’n 13.000 examens afgelast en dat aantal zal de komende tijd alleen maar stijgen. Met slecht weer is het niet verantwoord om rijexamens af te nemen. Zeker nu ook het strooizout op begint te raken en alleen de hoofdwegen sneeuwvrij zijn. Dat terwijl juist in de bebouwde kom het grootste gedeelte van het examen zich afspeelt.

Het CBR baalt flink. Afgelaste examens kosten een hoop geld. Zowel de examinatoren die op het kantoor hun uren doorbrengen als de examinatoren die het uitgestelde examen doen, moeten worden betaald. Ook voor de klant zit het niet mee. Bijna aan je examen toe? Dat betekent wachten en extra lessen nemen tot de sneeuw weer weg is..

Bron: NOS Headlines

Foto: klynslis

Lees ook:Eindexamens weer begonnen
Lees ook:Leerlingen krijgen fout examen
Lees ook:Bizar: eindexamen op Bonaire voor scholieren van Curaçao
Lees ook:Blokken, zweten en stressen
Lees ook:Praktijkexamen voor sjezen op de scooter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rijexamens afgelast

  1. martijn

    Ik moest vandaag afrijden en mijn examen kon als een van de weinigen doorgaan

    Maar ik ben geslaagd! misschien ook wel vanwege al die duizenden uitgestelde examens waardoor ze wat soepeler waren want ik had het ‘met de hakken over de sloot’ gehaald maar ben er niet minder blij om!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>