Een kloof tussen jongeren en politiek?

Tweede Kamer dit, parlement dat.. elke dag is er wel weer iets nieuws wat de politiek bezig houdt. De berichten gaan bij jongeren vaak het ene oor in, het andere oor uit. Als ze überhaupt al het oor in gaan want veel jongeren voelen zich niet geroepen om zich met politiek bezig te houden. Politiek is iets voor grijze muizen die niet weten wat er in de ‘echte’ samenleving speelt, omdat ze in hun ivoren toren zitten.

Wat dat betreft zou je dus best kunnen stellen dat er een kloof is tussen jongeren en politiek. Maar de jeugd die wél de politiek in gaat dan? Zoals de jongens in de Bijlmer. De Bijlmer is vaak negatief in de media vanwege de vele schietpartijen en het geweld, maar er zijn ook positieve geluiden vanuit de Bijlmer. De jongens van Bijlmer Style hebben een politieke partij opgericht. ‘Door de buurt voor de buurt’ is hun motto in plaats van klagen alleen.

Hebben zij geen last van de kloof? Is die er dan eigenlijk wel?

De stelling is: er is een kloof tussen jongeren en politiek, ben je het hiermee eens?

Blikvoer maakte een reportage hierover en ging undercover bekijk hem hier: LINK

Lees ook:Politiek voor dummies
Lees ook:Verkiezingen in hip jasje met de Avondploeg op Slam!FM
Lees ook:Trots op Nederland krijgt steun van jongeren
Lees ook:Jongeren tevreden over taakstraf
Lees ook:VWO scholieren duiken in lokale politiek

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een kloof tussen jongeren en politiek?

  1. vugel eieren

    Realmadrid is de beste de rest kan gaan poepen. Ronaldo dolt messi helemaal. Safe,niet bang zijn iedereen die voor messi is of gay of biseksueel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>