Merendeel jeugd heeft geen geld over voor Haïti

Foto: Privébezit

Grote delen van Haïti liggen in puin. Elke dag vallen er meer doden, gezinnen zijn elkaar kwijt, hulp is er altijd te weinig. Vanuit Nederland zijn de hulpacties weer op gang gekomen. Maar jongeren zijn niet degenen die de portemonnee trekken, zestig procent van de jongeren is niet van plan geld te geven tijdens de acties voor Haïti.

EenVandaag concludeerde dit na onderzoek onder 2200 jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Jongeren hebben weinig vertrouwen in de projecten waar het geld naartoe moet. De jeugd houdt het geld liever zelf want ze geloven niet dat het goed terechtkomt. Als tweede reden geven ze op dat ze zelf amper genoeg geld hebben.

Een op de drie jongeren steunt de acties wel en doneert geld aan het goede doel. De acties op radio en tv worden door velen wel gewaardeerd. Wel valt het op dat het vooral invloed heeft op meisjes. 37 procent van hen zegt hierdoor vrijgeviger te worden, bij de jongens ligt dit aantal op 27 procent.

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Lekker veel vrij op het mbo
Lees ook:Nederlandse jongeren vrijgevig
Lees ook:“Bel-opvoeding” voor jongeren
Lees ook:Jeugd in tynaarlo wil ook feesten
Lees ook:Politiek wil maatschappelijke stage wegbezuinigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>