Vmbo sluit niet goed aan

De VO-raad vindt dat het niveau van het vmbo nog niet goed genoeg aansluit op de vervolgopleidingen. Zowel leerlingen die doorstromen naar het mbo als leerlingen die havo willen doen, zijn niet goed genoeg voorbereid op wat hen te wachten staat.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs ontving het rapport van de VO-raad. Daarin stond onder meer dat leerlingen die na het vmbo de havo gaan doen, vooral problemen krijgen met de vakken wiskunde, Nederlands en Engels. Ze worden slecht ingelicht over het nieuwe leren en de zelfstandigheid die van hen wordt verwacht.

Van Bijsterveldt is het met de VO-raad eens dat er meer structurele aandacht moet komen wat betreft de oriëntatie op de toekomstige loopbaan van jongeren. Begeleiding hierin is ook een aandachtspunt. Ze is van plan nog voor de zomer maatregelen te nemen zodat vmbo, mbo en de havo beter op elkaar aansluiten.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Geen enkele vmbo’er in LAKS bestuur
Lees ook:Leerlingen vmbo en mbo zitten onder taalniveau
Lees ook:18.000 extra gezakte leerlingen door nieuwe exameneisen
Lees ook:Jongeren doen het goed op school
Lees ook:Leerling uit rijker gezin doet vaker stapje terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>