School in Genk verbiedt mobiele telefoon

Foto: privébezit

Sms’en in de pauze of stiekem in de klas filmpjes maken. Op het Technisch Instituut Sint Lodewijk (TISL) is het verleden tijd. Daar is de mobiele telefoon niet meer toegestaan. Het TISL is met hun actie een van de eerste scholen die het gebruik van de mobieltjes binnen de schoolmuren radicaal verbiedt.

Hoewel iedere leerling wel weet dat mobieltjes in de klas niet aan mogen staan, gaat het vaak genoeg fout. Een mobiele telefoon die afgaat in de klas is enorm storend, aldus directeur Michel Janssen van het TISL. Daarnaast zijn de mobieltjes van nu praktisch allemaal uitgerust met een camera waardoor er ongewild foto’s en filmpjes van de docent kunnen worden gemaakt.

Fouillerende leraren en een wilde klopjacht op mobieltjes is er niet. Maar mocht er toch nog een scholier betrapt worden op het bezit van een mobieltje dan mag deze hem inleveren. Aan het eind van de dag kan de desbetreffende scholier hun geliefde gadget weer ophalen.

In Nederland zijn mobieltjes binnenin school nog wel toegestaan. In Vlaanderen zijn de scholen vrij om te bepalen of ze mobiele apparatuur toestaan of niet.

Bron: HLN

Lees ook:Mobieltjes en mp3-spelers uit de school?
Lees ook:Sms in de les
Lees ook:Happy Hugging en Happy Shagging proberen Happy Slapping tegen te gaan
Lees ook:Hardere aanpak Happy Slapping misschien door wetswijziging
Lees ook:Trillende tafels en piepende broekzakken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “School in Genk verbiedt mobiele telefoon

  1. Pingback: Mobieltjes en mp3-spelers uit de school? | Jongeren

  2. Pingback: Sms in de les | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>