Blokken in het Chinees

Wanneer het eind van de winter in zicht komt, is het voor de laatstejaars scholieren op het middelbaar onderwijs vaak stressen geblazen. De examens komen eraan. Voor een examenklas in Hilversum betekent dat dit jaar zwaar blokken in het Chinees. Dit voorjaar zullen namelijk de eerste vwo-scholieren hun examen Chinees maken.

Vwo’ers van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum begonnen in 2007 als eersten en enigen in Nederland met het examenvak Chinees. Vanaf nu zullen dat er steeds meer worden. Staatssecretaris van onderwijs Marja van Bijsterveldt trekt namelijk een miljoen euro uit zodat dit vak op acht andere scholen gegeven kan worden.

China is een economische grootheid en zal daarom steeds vaker een belangrijke rol gaan spelen in de Nederlandse samenleving. Vandaag dat van Bijsterveldt het geld een nuttige besteding vindt. Jongeren zullen er binnen de economie veel baat bij hebben.

Het vak is officieel bedoeld voor vwo-scholieren. Maar enthousiaste en talentvolle havisten mogen ook een poging wagen. Dat kan binnenkort op de volgende scholen: Ashram College (Alphen aan den Rijn), Erasmiaans Gymnasium (Rotterdam), De Goudse Waarden (Gouda), Stanislascollege (Delft), Wolfert van Borselen (Rotterdam) en Theresialyceum (Tilburg)

Bron: Volkskrant

Lees ook:Chinees op school, zin of onzin?
Lees ook:Scholieren in de prijzen op Nationaal Film Festival Scholieren
Lees ook:Handen uit de mouwen in het nieuwe schooljaar
Lees ook:Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren
Lees ook:Knappe koppen van de KNAW Onderwijsprijs 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Blokken in het Chinees

  1. Pingback: Chinees op school, zin of onzin? | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>