Uiterste deadline ov-chipkaart: 16 maart

Foto: Privébezit

Studentikoze treinreizigers opgelet: er is weer nieuws over de ov-chipkaart. Vanaf 16 maart is het alleen nog maar mogelijk met het nieuwe, opgeladen pasje te reizen.

Na meerdere malen uitstellen en schuiven met de deadline zijn de vervoerders en het ministerie van Onderwijs tot een overeenstemming gekomen. Vanaf 16 maart moeten alle studenten hun pas hebben geactiveerd.

Door technische problemen ging de invoering van de ov-chipkaart niet geheel vlekkeloos. Lang niet alle studenten konden hun pas activeren voor de officiële deadline.

Van de 650.000 studenten is er nog 20 procent over die de kaart nog niet heeft geactiveerd. Deze jongeren reizen voorlopig op hun oude ov-kaart of een ongeladen ov-chipkaart. Vanaf de 16e is dat dus niet meer toegestaan. Al eerder gooiden de vervoerbedrijven allerlei prijzen in de strijd om studenten aan te moedigen snel hun kaart op te laden.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Activering ov-chipkaart voor studenten uitgesteld
Lees ook:Veel klachten over ov-chipkaart
Lees ook:Prijs moet student overhalen ov-chipkaart snel op te laden
Lees ook:Studenten moeten snel zijn met OV-chipkaart
Lees ook:Nog één dagje reizen met strippenkaart

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uiterste deadline ov-chipkaart: 16 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>