Supermarkten leren het nooit

Het alcoholgebruik van jongeren is altijd onder de aandacht. Ook bij de Universiteit Twente en de Stichting Alcohol Preventie die samen een onderzoek deden naar de verkoop van alcohol in supermarkten aan jongeren onder de zestien jaar.

Voor jongeren onder de zestien jaar is het niet toegestaan alcohol te kopen. Supermarkten hebben dan ook als regel dat iedereen die er jonger uitziet dan twintig jaar, verplicht de identiteitskaart moet laten zien. Ondanks dit soort maatregelen geeft twee derde van de supermarkten alcohol mee aan te jonge kopers.

105 keer werd er een minderjarige naar de supermarkt gestuurd om drank te kopen. In de helft van de gevallen werd om een identiteitsbewijs gevraagd. Maar zelfs nadat er geconstateerd was dat de koper minderjarig was, werd er alcohol meegegeven.

Bron: RTV Oost

Lees ook:Jeugd scoort alcohol in supermarkt door rekenfouten cassières
Lees ook:Alcohol de schappen uit?
Lees ook:Winkels negeren alcoholverbod jongeren
Lees ook:Alcohol scoren een makkie voor minderjarige jongeren
Lees ook:Straf voor alcoholgebruik onder de 16 jaar prima?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Supermarkten leren het nooit

  1. Mopperkont

    Ook de controle door supermarkten is verschillend. Hangt van de supermarktketen af. Appie, Super de Boer is moeilijk. C 1000, Coöp geven nagenoeg geen sjoege. Lekker hoor zo,n paar blikkies, saffie er bij en we hebben lol.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Alcoholproblematiek onder jongeren, er is nog wat aan te doen | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>