Kok in tien maanden

Colour Your Dreams, een opleidingsproject van The Colour Kitchen is begonnen. Voor twaalf kansarme jongeren uit Amsterdam betekent dat een kans op een betere toekomst. In sneltreinvaart.

De afgelopen twee maanden werden er kansarme jongeren gezocht met een passie voor koken en de motivatie hard te werken aan hun toekomst. Die jongeren zijn inmiddels verzameld en beginnen aan een versnelde kookopleiding.

In tien maanden tijd zullen de jongeren de nodige kennis en praktijkervaring op doen om als kok aan de slag te kunnen. Twee keer per week wordt hen de theorie bijgebracht door de gastvrijheidsindustrie in het restaurant van het ROC van Amsterdam. De overige drie dagen besteden ze in de keuken waar leermeester Tony Phillipi ze de kneepjes van het koksvak bijbrengt.

Daarnaast krijgen ze trainingen van leveranciers (onder andere Hanos) en krijgen ze van uitzendbureau Randstad sollicitatietrainingen, workshops en een baangarantie wanneer ze de opleiding succesvol afronden.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Nieuwe kans avondklok voor vervelende jongeren
Lees ook:Jongeren (te) optimistisch over eigen financiële toekomst
Lees ook:Goedkoop naar New York in laagseizoen: januari en februari
Lees ook:Jongeren lichten mensen op met stroopwafels
Lees ook:Buienradar battle met RTL-weervrouw Helga van Leur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>