Jongeren laten zien wat vrijheid is in animatieclips

Voor jongeren van nu is vrijheid vanzelfsprekend. We kunnen gaan en staan waar we willen en doen wat we leuk vinden. 65 jaar geleden lag de situatie behoorlijk anders. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland al 65 jaar in vrijheid leven. Maar hoe zien jongeren hun vrijheid?

Met Clips voor Vrijheid gaven zo’n 4000 jongeren vorm aan hun gedachten over vrijheid in de vorm van een animatieclip. Clips voor Vrijheid, een initiatief van animatieplatform HOLY, geeft workshops op scholen. In zo’n workshop maken klasgenoten met behulp van de HOLY animatietool hun eigen clip over vrijheid.

Hoe ervaren jongeren in Nederland vrijheid? Vinden jongeren het bijvoorbeeld belangrijk om te kunnen stemmen? Om te kunnen zeggen wat ze voelen en denken? Dit soort onderwerpen komen aan bod in de scholenworkshops die Clips voor Vrijheid in heel Nederland organiseert.

De clips worden gemaakt met de HOLY Animator. De HOLY Animator is een online animatieprogramma waarmee iedereen gemakkelijk een eigen clip kan maken. De workshops worden gegeven op elk niveau en voor elk soort school: van vmbo tot gymnasiumniveau en van dovenscholen tot het Islamitische onderwijs.

In drie uur tijd leren de scholieren niet alleen om te gaan met de animatiesoftware, maar vormen ze ook hun persoonlijke mening over vrijheid. Hierbij worden ze geholpen door ervaren animatoren en filmkunstenaars. Misschien ook wel op jouw school!

Clips voor Vrijheid op Bevrijdingsfestivals

Rondom de 5 mei viering geeft Clips voor Vrijheid extra aandacht aan de mening van jongeren door de beste clips op groot scherm te vertonen op de landelijke bevrijdingsfestivals. Winnaars en genomineerden mogen bovendien een kijkje nemen achter de schermen van de festivals.

Lees ook:Maak je eigen animatieclip!
Lees ook:Vrijheid volgens Rutger Tiesma (15)
Lees ook:Eten weggooien? Dat doe je toch niet… Clips for GROW
Lees ook:Go Back To The Zoo Ambassadeurs van de Vrijheid
Lees ook:Vrijheid, iets om trots op te zijn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jongeren laten zien wat vrijheid is in animatieclips

  1. Pingback: Tieners brengen hun vrijheid in beeld | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>