Jongeren zuipen zich vaker het ziekenhuis in

Foto: privébezit

Jongeren en alcohol zijn niet bij elkaar weg te slaan. Sommige jongeren drinken zoveel dat ze compleet van de wereld zijn, een alcoholvergiftiging. Het afgelopen jaar is het aantal jongeren dat het ziekenhuis in kwam met een alcoholvergiftiging bijna verdubbeld.

Ten opzichte van 2008 steeg het aantal jongeren dat zich het ziekenhuis in dronk met 48 procent.  Zowel jongens als meisjes tussen de 11 en 18 jaar belandden met teveel alcohol in hun bloed in een ziekenhuisbed, dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde (NSCK).

De gemiddelde leeftijd van de jongeren die met een alcoholvergiftiging werden opgenomen is 15,7 jaar. Toch schijnt vooral onder de 16- en 17-jarigen ziekenhuisopnamen naar overmatig alcoholgebruik te zijn gestegen. Sterke drank bleek meestal de boosdoener, 36 procent ging hiermee de mist in. Bier (12 procent) en mixdranken (11 procent) bleken een stuk minder populair.

Al jaren stijgt het aantal jongeren die opgenomen moeten worden na drankmisbruik. In het aantal spoedopnames bekeken over drie jaar zit een grote stijging. Hieronder zet ik ze even op een rijtje:

2007: 297 gevallen
2008: 337 gevallen
2009: 500 gevallen

Jongeren komen voornamelijk via vrienden aan alcohol (42 procent van de opgenomen jongeren) Een derde koopt het zelf bij de supermarkt of in de horeca.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Stoer: wakker worden op de Intensive Care?
Lees ook:Jeugd vaker met alcoholvergiftiging in ziekenhuis
Lees ook:Winkels negeren alcoholverbod jongeren
Lees ook:Mama beste reisgezel
Lees ook:Voor de mooiste studentes moet je naar Groningen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren zuipen zich vaker het ziekenhuis in

  1. Klaas

    Drank wordt doorgegeven ?
    Hier ken je gewoon op je 15e halen vooral bij die lui die nog maar 16 zijn en al achter de kassa zitten….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>