Frauderende studenten opgepast

Het is een bekende truc onder studenten. Wonen in je ouderlijk huis terwijl je een uitwonende beurs hebt aangevraagd. De uitwonende beurs is namelijk ruim dubbel zo veel als de basisbeurs. Minister Plasterk van Onderwijs is er zat van dat een aantal studenten onterecht meer geld vangt. Vandaar dat er vanaf volgende maand jacht wordt gemaakt op de jonge fraudeurs.

Rechercheurs van de gemeentes beginnen in Amsterdam met het controleren van de studenten. Er komen huisbezoeken en andere opsporingsmiddelen om na te gaan of de jongeren daadwerkelijk uit huis zijn. Na Amsterdam worden ook de gemeentes Den Haag, Rotterdam en de regio’s Twente en Noord-Holland nageplozen. Nog voor de zomer willen de gemeentes meer dan duizend huisbezoeken hebben afgelegd.

Frauderende studenten die gepakt worden staat een fikse boete te wachten en natuurlijk moeten zij het onterecht ontvangen geldbedrag terugbetalen. Ook is het mogelijk dat hun studiefinanciering stop wordt gezet. Geen pretje dus.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Studenten moeten wel lenen
Lees ook:Veranderingen OV-studentenkaart en studiefinanciering toekomstige studenten
Lees ook:Studenten laten miljoenen liggen; geen aanvraag zorgtoeslag
Lees ook:Tilburg University Summer School viert Lustrum
Lees ook:Gevangenen krijgen stufi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>