Autorijden voor je achttiende

Op je twaalfde achter het stuur. Veel jongeren dromen ervan, iets wat je nog niet mag is altijd aantrekkelijk toch? Jongeren kunnen hun droom waarmaken op het racecircuit in Zandvoort. Daar kunnen kinderen en jongeren onder 18 jaar autorijles krijgen.

Gas geven, remmen, koppelen, schakelen.. het mag allemaal tijdens de eerste rit die georganiseerd wordt door Bleekemolens Raceplanet. Ná de theorieles natuurlijk. Want kennis van het verkeer is een ontzettend belangrijk onderdeel van het rijden zelf .

De reden van de ‘kinderrijlessen’ is om de jeugd alvast kennis te laten maken met verkeersinzicht. Doordat ze zelf hebben ervaren hoe het is om in een auto te rijden zullen ze zich er meer van bewust zijn hoeveel werk er eigenlijk komt kijken bij het besturen van een auto.

Een korte training in de auto door een begeleider is het begin van het avontuur. Ouders nemen ook plaats in de auto en krijgen een korte instructie over hoe ze in kunnen grijpen, mocht het mis gaan. Dan mogen de jonge bestuurders met de auto het circuit op.

Leuk plan, kids achter het stuur. Maar zo denkt niet iedereen erover. Veilig Verkeer Nederland is er allerminst blij mee. De regels rondom autorijden zijn er niet voor niets. Auto’s zijn niet bedoeld voor jongelui maar voor volwassenen, aldus Veilig Verkeer Nederland.

Bron: AD

Lees ook:Shotgun: campagne richt zich op jonge bijrijders
Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Niet alles is terug te draaien
Lees ook:Jeugd bouwt eigen snelheidsremmer
Lees ook:Jongen(17) krijgt achtste bon voor rijden zonder rijbewijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>