Nieuwe jongerenpartij van Lijst 0 heet LEF

De jongerenpartij die door het BNN-programma Lijst 0 is opgericht gaat LEF heten. De lijsttrekker is inmiddels ook bekend, Lot Feijen (21) gaat de politieke partij voor jongeren leiden. Laat de standpunten maar komen! 

BNN wilde graag in het opnieuw opgestane programma Lijst 0 een eigen partij oprichten. Een partij die vooral de jongeren in Nederland zou vertegenwoordigen. Helaas, een tv-zender mag geen partij oprichten. Dat ging dus niet door. Het programma besloot toch door te gaan, er moesten alleen andere kandidaten gevonden worden die de partij zouden oprichten en leiden.

De grote selectie is nu achter de rug. Uit acht kandidaten is Feijen door de kijkers gekozen om de kersverse politieke partij te leiden. Volgens de lijsttrekker staat LEF voor  ‘nieuwe energie en durf’. Die nieuwe energie zullen ze hard nodig hebben. Er zijn namelijk nog geen standpunten bekend. Waar de partij voor opkomt en wat ze verafschuwt is dus nog niet duidelijk. Volgende week zullen ze het partijprogramma moeten presenteren, dus er is nog flink wat werk aan de winkel.

Duidelijk is wel dat de partij zich specifiek op de jongere mensen in de samenleving richt. Ze hopen drie tot vijf zetels te behalen in de Tweede Kamer. Ondertussen houdt BNN de partij goed in de gaten en volgen ze alles waar ze mee bezig zijn, ook als het niet goed gaat.

Bron: Trouw

Lees ook:Rita Verdonk premier?
Lees ook:LEF verandert naam in Lijst 17
Lees ook:Nu ook een stemwijzer voor studenten
Lees ook:BNN richt jongerenpartij op
Lees ook:Studenten stemmen SP en willen Rutte (VVD) als premier

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe jongerenpartij van Lijst 0 heet LEF

  1. Pingback: Wie krijgt jouw stem? | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>