Jongeren minder vergevingsgezind tegenover Duitsers

In de Tweede Wereldoorlog stonden we recht tegen over elkaar, Nederland en Duitsland. Onze buren hebben destijds heel wat leed veroorzaakt bij onze bevolking. WO II is woensdag 65 jaar geleden beëindigd, toch kunnen jongeren de buren maar moeilijk vergeven, in tegenstelling tot ouderen.

Het is op zijn zachtst gezegd verrassend dat juist jongeren nog haat voelen tegenover de Duitsers en hun daden in de Tweede Wereldoorlog. De jongeren van nu kennen de verhalen uit boeken terwijl de ouderen de oorlog en alle ellende live hebben meegemaakt. Toch zegt 90 procent van de ouderen dat zij zich hebben verzoend met de Duitsers. Terwijl een derde van de 13- tot 17-jarigen zegt niet open te staan voor verzoening.

De opvallende resultaten komen uit een onderzoek dat het Comité 4 en 5 mei onder duizend Nederlanders hield. Directeur Nine Nooter denkt dat de uitslag veroorzaakt wordt door een tekort aan historische kennis bij jongeren. Zij kennen wel de gruwelverhalen maar weten niets van de uitgebreide excuses van voormalig bondskanselier van Duitsland Willy Brandt.

Bron: Nu.nl

Lees ook:‘Holland, Respect Your Neighbours’
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken
Lees ook:Comité 4 en 5 mei trekt gedicht Auke de Leeuw terug
Lees ook:De duistere kant van de Duitsers
Lees ook:Kerst is vooral voor jongeren leuk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>