Stembanden op scherp? Hemelvaartsdag vol gezang onder de douche!

Warm je stembanden maar vast op want op Hemelvaartsdag (13 mei)  is het Onder de Douche meezing Dag! Duizenden mensen zullen op 13 mei onder de douche gaan zingen tijdens de internationale officiële ‘Onder de Douche meezing Dag’. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is er een Facebook en Hyves pagina geopend om zo veel mogelijk mensen op te roepen om mee te doen.

Dacht je dat je een van de weinigen was die hun favoriete deuntjes onder de douche meeblèren? Vergeet het maar. Het zingen onder de douche blijkt een razendpopulaire bezigheid. Vandaar dat op Hemelvaartsdag de keeltjes flink open gaan. ’Onder de Douche meezing Dag’ is bedacht door JBL, de maker van hoge kwaliteitsgeluidsapparatuur. Wereldwijd hebben mensen al aangegeven aan deze actie mee te willen doen.

JBL heeft voor deze campagne de gewoontes van het zingen onder de douche van Nederlanders onderzocht. Hieruit bleek dat 50% van de onderzochten daadwerkelijk onder de douche zingt en bijna de helft (41%) zingt zelfs regelmatig. Klassiekers blijken het meest favoriet te zijn om in de badkamer te zingen, met op nummer één het liedje ‘Singing in the rain’ van Gene Kelly (27%). Daarnaast was ‘Dancing Queen’ van Abba met 20% ook erg populair. 53% van de Nederlanders zingt het liefst de klassiekers, maar ook Top 40 liedjes zijn met 39% erg geliefd.

De meesten mensen gaven aan vooral te zingen onder de douche omdat het ontspannend is (68%). Twee andere redenen die werden opgegeven zijn “Omdat niemand mij daar kan horen” (19%) en “Mijn stem klinkt beter door de echo van de badkamer” (19%). Het merendeel omschrijft haar zangstijl als “Vals, maar wel enthousiast”

Iedereen die van zingen onder de douche houdt kan dit laten blijken door lid te worden van de ‘Sing in the Shower Day’ groep op Facebook of de ‘Onder de Douche meezing Dag’ Hyves pagina, maar natuurlijk ook door trots mee te zingen onder de douche op 13 mei.

Afbeelding: Hyves

Lees ook:Laat maar lopen
Lees ook:Meer bezoekers voor Facebook dan voor Hyves
Lees ook:Erotisch contact via Facebook; Nederlanders conservatief
Lees ook:Readz: Facebook-pagina voor jongeren die graag lezen
Lees ook:Schaamhaar scheren in hartje; Win Ladyshape Shaping Tool

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stembanden op scherp? Hemelvaartsdag vol gezang onder de douche!

 1. Annefleur

  Lieve allemaal!

  Ook ik doe mee met Fa Glamour Girl Wedstrijd. Door het insturen van mijn meest glamourous foto, maak ik kans op glamourprijzen zoals een fotoshoot en een Blackberry Bold 9700 White! Maar ik ga als eerst voor een plek in de top 20!

  Wil jij me aub helpen door op mij te stemmen?
  Je kunt elke dag 10x stemmen! (Dus elke dag 10 stemmen naar mij natuurlijk )
  Alle vele mensen gingen jullie voor door op mij te stemmen, dus het is je stem zeker waard!

  Stemmen kan via deze link:

  http://www.hyves.nl/hyvertising/?tryvertisingId=825&tryvertisingvar_src=00daf2dbad8f9850795ba63c22bde28668

    /   Reply  / 
 2. Hemelvaart 2012

  Wordt ook dit jaar weer volop meezingen hoor :) !

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>