Studenten betalen te veel voor kamer

Een plekje voor jezelf hebben is best relaxt. Geen wonder dus dat zoveel studenten een kamer huren. Dat loopt wel flink in de kosten. Op kamers gaan is namelijk niet goedkoop, zeker niet als je teveel betaalt voor je woning. En dat overkomt maar liefst 67 procent.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) deed onderzoek onder 26.000 studenten en hun studentenkamers. Het blijkt dat meer dan de helft teveel betaalt voor hun eigen plekje op de wereld. Gemiddeld gaat het om 65 euro per maand, daar kun je heel wat boodschapjes voor doen.

LSVb is er dan ook helemaal klaar mee. Al vaker hebben ze een punt gemaakt van het feit dat jongeren via hun woning worden uitgebuit. Vandaag voerden ze wederom actie. Dit keer bouwden ze een studentenkamer na op het plein bij de Tweede Kamer. Diverse politici werden ondervraagd over hun mening over studentenhuisvesting.

Wil jij ook weten of je teveel betaalt of niet? Kijk dan even op checkjekamer.nl

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Studentenkamers vaak te duur
Lees ook:Studentenkamers voor een prikkie
Lees ook:Helft studenten heeft last van psychische klachten
Lees ook:Veel klachten over ov-chipkaart
Lees ook:Hommeles met de huisbaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>