Leerlingen kraken site van CITO

De examens zijn nog maar net begonnen en nu al zijn er problemen opgedoken. Drie scholieren die dit jaar examen doen hebben de site van CITO weten te kraken. Zo hebben zij informatie over de examens in kunnen zien, dat schreven ze in een anoniem mailtje.

De leerlingen zouden toegang hebben gehad tot een beveiligde pagina voor leraren. In het mailtje lieten ze weten informatie te hebben over het vwo-examen Latijn en Wiskunde  B. Zo zouden ze weten uit hoeveel vragen en onderdelen het tentamen bestaat en hoeveel punten er per vraag te behalen zijn.

De leerlingen wijzen het CITO erop de beveiliging beter aan te scherpen aangezien de wachtwoorden makkelijk te kraken zijn. Bij het CITO hebben ze inmiddels laten weten dat het inderdaad gaat om examens van dit jaar. Ondanks alle moeite zouden de gewiekste leerlingen weinig baat hebben gehad van hun actie. Er was geen verdere inhoudelijke informatie te vinden.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Cito-toets geen enkele keer foutloos gemaakt
Lees ook:Klachtenlijn voor mbo’ers open
Lees ook:Blokken, zweten en stressen
Lees ook:Vikingen? Ehhh…
Lees ook:–We’re back!–

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>